Guld er et ædelmetal med mange egenskaber. Det kan smeltes, omformes og genanvendes, hvilket gennem tiden har givet guld høj værdi. På grund af dets farve og styrke har det været anvendt til dekorationer, genstande, våben og smykker, og den dag i dag anvendes det stadig til produktion af mønter også. 

Guld har stadig høj værdi, særligt på grund af dets sjældenhed – guld produceres ikke i massevis på samme måde som for eksempel stål, da der er begrænset kilder til materialet. Dermed kan guld sælges til en god pris, da værdien for guld fortsat er høj. 

Hvis du sidder inde med guld, hvadenten som smykke, genstand eller guldbar, og du gerne vil sælge dit guld, så skal du være opmærksom på nogle ting. Guldpriser ændrer sig afhængigt af det globale marked, og forskellige forhandlere vil betale dig forskellige priser for dit guld.

Derfor skal du følge med i priser på guld, så du kan sikre dig den højeste og bedste pris på dit guld. Her kan Guldpris hjælpe dig, som er en hjemmeside, hvor du kan beregne dit gulds pris, se forhandleres priser og følge med på det globale marked for guld. Gå ind på Pris på guld og se mere. 

Opdateret beregner på guldpris

På hjemmesiden finder du en beregner, hvor du kan beregne dit gulds cirka pris, når du indtaster dit gulds vægt afhængigt af hvor mange karat dit guld er. Herefter kan du se hvor meget dit guld er værd og kan sælges for. 

Her kan du også se danske guld forhandlere og hvad deres pris vil være på dit guld. Dette er en god måde at skabe dig et overblik over, hvor du vil kunne få den bedste pris, og hvad du cirka kan regne med at få, når du kontakter en guld forhandler.

Beregneren opdateres hvert femte minut, så du hele tiden ser de nyeste opdaterede priser på guld, og de nyeste priser fra danske forhandlere.

Følg med på det globale marked

Længere nede på hjemmesiden finder du en graf over det internationale marked, hvor du kan følge med i guld tendenser, og se hvornår guld er steget og faldet i værdi før i tiden. Grafen opdateres i realtid, så du ser det nyeste fra verdensmarkedet. 

Du kan lege rundt med grafen, zoome ind, ændre valutaen, ændre materialet (hvis du for eksempel også er interesseret i sølv) og du kan ændre tidshorisonten for den graf, som du ser. 

Dette er et godt værktøj at anvende, når du vil researche priser på guld, da du kan anvende det til at forstå, hvordan det globale marked ser ud, og altså derfor også om de danske priser er høje eller lave når du vil sælge.