Hvis du tænker på at tyverisikre dine træting, som fx møbler, mod tyveri og svindel, bør du overveje at brændemærke dine værdigenstande og ting. Du kan også, hvis du producerer dine egne ting, overveje, om din egen personlige brændemærkning ikke skal være en del af det endelige slutprodukt, så du brander dine ting både bogstaveligt talt og via din helt egen mærkning.

Brændemærkning er et effektivt hjælpemiddel

At brændemærke kan være et enormt effektivt hjælpemoddel mod tyveri og svindel. Når dine træting er brændemærket, er det allerede på forhånd svært at svindle med tingene. Et brændemærke sikrer nemlig, at mærkningen forbliver på produktet, uden at det lige kan fjernes. Det skyldes, at brændemærkningen går dybere ind i materialet, og derfor kan det ikke bare kradses eller slibes væk.

Sådan kan du brændemærke dine ting

Når du skal lave et brændemærkestempel er træ det foretrukne materiale. Du kan dog også sagtens brændemærke materiale som plast og læder, men det kræver i højere grad forsigtighed, da det er mere følsomme materiale. Du bør derfor prøve det af før du giver dig i kast med dine ting.

Hvis du skal brændemærke plast og læder, er det en god idé at anvende en regulator, så du bedre kan styre strømtilførelsen. Det gør, at du har mere styr på, hvor varmt brændemærket er, og det er som skrevet en fordel at kunne styre ved mere sart overflade og materiale.

Hvis du vil være sikker på et ensartet brændemærke, hvor slutresultatet er et helt perfekt og jævnt brændemærke på dine genstande, hvor det stikker lige dybt og har det helt perfekte udtryk, er det en god idé at anvende en holder til dit brændemærke. Denne holder er med til at fiksere dit brændemærke, så trykket er jævnt alle steder.

Få dit eget logo som brændemærke

Der er mulighed for at få dit helt eget logo som brændemærke, og du kan også vælge at få tekst som brændemærke. Du kan desude også vælge forskellige størrelser, så du får netop det brændemærke, der passer til dig og de genstande, der skal brændemærkes.

Når du får dit brændemærke, tilsluttes det normalt 230 volt, men hvis du er til den mere rustikke løsning, er det også muligt at få brændemærke fremstillet til brug ved gløder, bål og ildsteder, eller fx til gasbrændere, så du har mulighed for at gå den helt rustikke vej som i gamle dage, hvor følelsen af at brændemærke er endnu tættere på at sætte dit eget personlige præg.