Valg af tandlæge kan være en svær og stor beslutning. Dette gør sig specielt gældende, hvis man lider af angst for tandlæger eller har dårlige oplevelser med at være ved tandlægen. Vi har derfor samlet denne guide med gode råd til, hvordan du vælger en unik tandlæge.

1. Overvej køn

Ligesom alle andre medicinske procedurer kan mundtlige sundhedsprocedurer undertiden kræve, at du åbent taler om dine personlige oplysninger. Så det er vigtigt, at du føler dig tryg og komfortabel med tandlægenes køn. Dette får dig til at føle dig fri og åben for at tale om alt, hvad der påvirker din mundhelse. Når det kommer til visse typer tandbetingelser, kan dit eget køn også være en vigtig overvejelse for tandlægen. Dette skyldes, at i dag nogle tandlæger vælger at specialisere sig og blive mere dygtige til at behandle både mænd og kvinder forskelligt. Diskuter med tandlægen om deres seneste erfaring og træning, der især er relateret til dit køn og din tilstand.

2. Evaluer kommunikationen

Du skal gå til en tandlæge, der forstår og understøtter dine informationsbehov, og som du er komfortabel med at tale med. Første gang du møder tandlægen, skal du stille et spørgsmål til ham eller hende og analysere, hvordan de reagerer på dine spørgsmål. Kontroller deres svar, om de er imødekommende og om deres svar let kan forstås. Find en tandlæge, der er interesseret i at kende dig, som overvejer dine behandlingspræferencer og vil respektere de beslutninger, du træffer under processen.

3. Gennemgå forskellige undersøgelser

At gennemgå hvad andre mennesker har sagt om en bestemt tandlæge kan give dig et tip om tandlægerens viden og færdigheder. Derudover vil det også give dig et indblik i tandlægenes mangler og andre problemer, som du muligvis har brug for at vide på forhånd. Læs både de negative og positive anmeldelser, og analyser dem derefter. Typiske undersøgelser af tilfredshed spørger normalt folk om deres oplevelse i kontormiljø, planlægning af aftaler, kundeplejerelationer og ventetider. I sidste ende lærer du om forskellige spørgsmål, såsom hvor lang tid tandlægen bruger med patienter, patienternes tillid til tandlægen, og hvordan tandlægen besvarer patientens spørgsmål.

4. Kend din forsikring

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark eller har en tandlægeforsikring, kan der være penge at spare samt andre fordele forbundet me det besøg ved tandlægen. For at få mest muligt ud af dit medlemskab og eventuelt forsikring, skal du kontrollere, om en eventuel tandlæge dækker indenfor denne plan.

5. Lad ikke geografi stoppe dig

Der findes utrolig dygtige tandlæger i København, som er værd at rejse for og så længde du har det godt med din tandlæge så skal du bruge den.